Følg oss på:

Ofte stillte spørsmål

553611_419124378122239_921988651_n

Ordliste:
Ball: Dette kaller folk flest «kuler», dette er små baller med maling som blir skutt ut av markøren.
Markør: Dette er det folk flest kaller «geværet», det er her ballene blir skutt ut fra.
Luft: Dette er drivkraften til markørene, vi bruker ren luft som drifkraft og det blir fyllt over fra dykketanker.

Hvor lenge holder 500 ball?
Det er opp til hver enkelt spiller hvor «triggerhappy» dem er. Noen er veldig «triggerhappy» og bruker lett et magasin i løpet av en runde, andre er mer sparsomme og kan ha et magasin i et par runder. Et magasin inneholder ca 150 – 200 ball så hvis man er glad i å skyte så anbefaler vi å kjøpe med ekstra ball.

Trenger jeg en STOR bil?
Det kommer helt an på hvor mye man bestiller. Men man kan si at som regel får man plass til 15 sett i bagasjerommet på en vanlig kombibil, skulle det bli for trangt har vi henger man kan låne gratis. Men pass på at bilen har hengerfeste.

Får vi med oss alt vi trenger når vi leier?
Når du leier får du med maske, markør og 500 ball. Det følger også med ekstra luft dersom en har leid over 5 sett, vi passer på og sier ifra dersom det er noe som mangler men hos oss jobber vi godt for å gi deg en full opplevelse av paintball!

Gjør det vondt?
Det kan gjøre litt vondt etter hvor en blir truffet og hvor mye en tåler. Men på grunn av all adrenalinet man får av å være i et slikt spill kjenner man heldigvis ikke så mye. Men er man litt usikker fortsatt kan man f.eks hive på seg en litt tykkere bukse eller genser som vil dempe treffet av ballen, så kan man heller ta av seg et lag klær underveis hvis man ikke syns det var så ille. Det er greit å ha med seg en caps eller lue til å dekke hodet der masken ikke beskytter men er ikke nødvendig. Hansker kan også være greit.

Kan vi spille i vanlige klær?
Det er lurt å spille i noe man ikke holder kjært, malingen går som regel av i vask men kan sette flekker på tøyet om det blir liggende lenge.
Det er også fort å få en rift eller to når man løper rundt på banen å hiver seg ned på bakken bak et hinder.

Hvordan får vi tak i paintballutstyret?
Utstyret hentes og leveres etter avtale i Froland, når utleiet er booket vil du få en SMS 2 dager før utleie hvor vi ber deg ringe å ta kontakt for å avtale henting/levering. Paintballutstyr tar stor plass, skal man leie f.eks 10 sett trenger man som regel en stasjonsvogn eller større bil. Men har du tilhengerfeste er det ingen fare, vi har lukket tilhenger til utlån, og det koster ingenting ekstra. Tilhengeren kan kjøres med vanlig sertifikat (klasse B).

Får vi opplæring i bruk av paintballutstyr?
Ja, vi går igjennom hvordan markøren virker, hvordan man fyller luft og ball når utstyret hentes.
Vi legger stor vekt på sikkerhet og vil forklare nøye hva som er riktig å gjøre og hva man ikke må gjøre.

Hvordan reserverer vi?
Reservasjon skjer per e-post eller telefon (vi foretrekker e-post) og må gjøres minst et par virkedager før aktuell utleiedato. Vi prøver selvfølgelig å få til reservasjoner selv om det er «drop in» men vi foretrekker å ha et par dager på oss tilfelle ting som f.eks luftfylling må ordnes før utleie.